TYÖNÄYTTEET

Billebeino.com verkkokauppa

Billebeino.com – verkkokaupan uudistus

Julkaisimme juuri Billebeinon uudistetut nettisivut ja verkkokaupan osoitteessa https://billebeino.com.

Billebeinolla oli ollut aikaisempi verkkokauppa -versio käytössä jo todella pitkään ja nyt oli aika uudistaa koko sivuston pohja ja päivittää kaikki WordPressiin ja Woocommerce -verkkokauppaan liittyvät osiot uusiin versioihinsa. Sivuille luotiin täysin uudistettu ulkoasu, mikä on moderni ja selkeä ja näyttää Billebeinolta. Aikaisemmilla sivuilla värimaailma oli melko tumma, mustalla pohjalla.

Nyt uusilla sivuilla käytetään vaaleampaa / raikkaampaa ulkoasua ja reilusti isoja, tyylikkäitä kuvia, joita Billebeinolta löytyy paljon:

Uuden verkkokaupan näkymä:

Myös tuotteiden löytäminen on nyt helpompaa mm. uudistetun valikon, tuotehaun ja vaatekokojen haun avulla:

Tuotehaku onnistuu parista eri kohtaa sivuilla, alla kuva ylävalikon hausta:

Lisäksi verkkokaupan sivupalkista voi hakea tuotteita joko nimellä, tai koon mukaan:

Kyseiset toiminnallisuudet helpottavat varmasti verkkokaupan käyttäjiä löytämään hakemansa tuotteet nopeasti.

Mobiilinäkymä / sivujen responsiivisuus

Asiakkaalle oli luonnollisesti tärkeää se, että uudet sivut toimivat ja näyttävät hyvältä myös mobiilina. Alla kuvankaappauksia kännykällä sivuja selatessa:


Etusivun näkymä


Alasivu


Yhteyssivu

Verkkokaupan ja sivujen päivittäminen – miten onnistuttiin?

Tässä projektissa oli ehdottomasti haasteena se, että sivut ovat todella aktiivisessa käytössä ja sivuilla oli jo pitkä historia sen suhteen miten niitä on totuttu käyttäjien, ja etenkin ylläpitäjien toimesta käyttämään. Verkkokaupassa on myös integraatiot varastohallintaan ja postipakettien lähettämistä varten käytettäviin palveluihin, joiden oli toimittava saumattomasti myös uusilla sivuilla, maksuliikenteistä puhumattakaan. Asiakas ei myöskään ollut täysin tyytyväinen heillä aikaisemmin käytössä olleeseen palvelimeen, joten sen vaihtaminen tuli tässä yhteydessä myös eteen.

Olen itse toiminut jo vuosia Billebeinon sivujen teknisenä ylläpitäjänä / tukena ja tunsin tämän takia sivujen toiminnallisuudet hyvin jo etukäteen, mikä auttoi projektin suunnittelussa. Palvelimena päädyimme käyttämään suomalaista Zoner Oy:tä, jonka todella nopea ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu on vakuuttanut minut jo monessa aikaisemmassa projektissani. Heidän palvelimilla on myös mahdollista nostaa paketin ominaisuuksia käyttäjäpiikkien ajaksi, mikä tulee ehdottomasti tarpeeseen uusien mallistojen julkaisu -ajankohtina ja esimerkiksi Black Friday:nä.

Projektin onnistumisessa auttoi paljon asiakkaan aktiivinen osallistuminen kehitykseen niin, että kommunikointi onnistui ilman turhia byrokratioita ja viivytyksiä, ja sain kommentit kysymyksiini / auki oleviin asioihin nopeasti. Kokonaisuudessaan palvelimen vaihtaminen ja sivujen julkaiseminen eteni siten, että sivut toteutettiin ensiksi kokonaan valmiiksi uudelle palvelimelle ja julkaisuhetkellä (domainin siirtyessä uudelle palvelimelle) laitoimme molemmat sivut ylläpitotilaan, siirsimme olemassaolevat käyttäjät ja tuotteet varastosaldoineen uusille sivuille (tämä toki testattiin jo useampaan otteeseen etukäteen) ja testasimme kaikki toiminnallisuudet vielä kertaalleen läpi oikeiden maksutapahtumien kautta, ennen sivujen avaamista yleisölle.

Nyt uudet sivut ovat olleet tämän viikon ajan käytössä ja niistä on tullut hyvää palautetta. Julkaisimme sivut maanantaina ja uudet Original Billebeino -tuotteet keskiviikkona, milloin otimme palvelimella käyttöön lisätehot kyseiselle päivälle. Kyseisenä päivänä käyttäjiä oli normaalia huomattavasti enemmän ja sivut toimivat sinä aikana todella nopeasti, eikä mitään ongelmia suoristuskyvyn suhteen ilmaantunut.

Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen koko projektiin ja siihen, että Billebeino 2.0 on vihdoin  julkaistu! Käy tutustumassa: https://billebeino.com/

 

Tarvitseeko oma verkkokauppasi päivitystä, tai oletko suunnittelemassa kaupan avaamista? Ota yhteyttä >>